Veel gestelde vragen

Het selecteren van een band gaat vaak gepaard met vele vragen. Middels deze pagina willen we graag wat veelgestelde vragen vooraf beantwoorden.

 • Wat is de duur van een optreden?
  Een optreden van Trots duurt normaliter 3 maal 45 a 50 minuten. In overleg worden de speeltijden op de avond bepaald. Indien een andere speelduur gewenst is dan is dit in overleg uiteraard mogelijk!
 • Welk repertoire speelt de band en kunnen we hierin kiezen?
  Het repertoire van Trots is altijd up-to-date en wijzigt van avond tot avond. De band hanteert een vaste speellijst die gedurende het jaar wordt aangevuld met nieuwe nummers en waar nummers afvallen. Indien gewenst kun je deze lijst vooraf ontvangen, echter.. Er wordt al heel veel vooraf geregeld, het is ook leuk je te laten verrassen!
 • Ik las dat het mogelijk is een DJ erbij in te huren, wat betekent dit voor het feest?
  Een DJ tijdens de pauzes en voor/na de band is voor het feest een meerwaarde. Tijdens de pauzes van Trots worden de gasten dan ook vermaakt door de DJ die zich uiteraard aanpast aan de aanwezige gasten. Wordt er geen DJ bij geboekt, dan zet het geluidsbureau van de band in de pauze een muziekje aan.
  Wil je zelf een DJ inhuren of heb je een afspeellijst op laptop of smartphone dan is dit uiteraard mogelijk! De band hoort dit graag vooraf, zodat hier rekening mee gehouden kan worden.
 • Is het mogelijk de geluidsinstallatie of microfoon te gebruiken voor een woordje of ander doel? En hoe moet ik eventuele muziek voor stukjes aanleveren?
  Ja, dit is uiteraard mogelijk! Alle apparatuur via mini-jack is aan te sluiten, zoals smartphones, tablets, laptops. Wil je muziek meenemen? Neem deze dan bij voorkeur mee op een apparaat of mail deze vooraf aan de band (indien er een DJ is geboekt) in het MP3 formaat. Wil je de microfoon gebruiken voor stukjes ? Overleg dit voor aanvang met het geluidsbureau of de band of neem vooraf contact op met de band.
 • Hoe verloopt het opbouwen?
  Het geluidsbureau komt 3 uur voor aanvang binnen voor opbouw en de band 2,5 uur voor aanvang, zodat er voldoende tijd is voor opbouw en een korte soundcheck. Gedurende de opbouw heeft de band extra ruimte nodig voor het podium om alle apparatuur uit de kisten te halen en goed op te bouwen. Na de opbouw worden kisten die niet meer nodig zijn deze avond bij voorkeur netjes opgeborgen in een aparte ruimte. Het opbouwen gebeurt idealiter in een lege zaal, is dit niet mogelijk neem dan contact op om goede afspraken te maken.
 • Hoe verloopt de soundcheck?
  De soundcheck die van Trots is meestal kort of niet nodig, geluidsinstellingen zijn opgeslagen van eerdere optredens en worden hergebruikt. Trots werkt altijd met een professioneel geluidsbureau die vanaf het 1e nummer het geluid goed voor elkaar heeft.
 • Hoe lang duurt het afbouwen?
  Na afloop van het feest wordt er afgebouwd. Onder normale omstandigheden duurt afbouw ongeveer 1 uur.
 • Is een podium nodig?
  Een podium is een absolute meerwaarde voor het feest en hoort bij een live-band, bij een optreden van Trots is dan ook altijd een podium benodigd. Met een podium krijgt het feest en de band net dat beetje extra uitstraling waardoor de avond een nog groter feest wordt! Heeft de locatie geen podium? Via Trots is het mogelijk een podium te huren van 5 bij 3 meter (hier past de band precies op). De hoogte van het podium kan 10 of 40 cm zijn. Is er geen podium mogelijk? Neem dan contact op met het boekingsbureau of de band.
 • Neemt de band geluid en licht mee?
  In een standaard opstelling neemt de band een geluidsset mee voor maximaal 150 tot 200 personen en een simpele lichtinstallatie van 2 maal 4 lampen. Het inhuren van extra (bewegend) licht is uiteraard mogelijk, neem hiervoor contact op met het boekingsbureau.
 • Wat is het geluidsniveau van Trots?
  Het geluidsniveau van Trots is altijd passend bij het feest. Trots is gewend te spelen op verschillende geluidsniveau’s, in overleg kan dit bepaald worden en kan er (indien nodig) ook op de avond zelf dit gewijzigd worden. Zijn er twijfels of het geluidsniveau van de live instrumenten van  Trots passend zijn bij de locatie, neem dan vooraf contact op zodat er goede afspraken gemaakt kunnen worden.
 • Hoe verlopen de boekingen van bruiloften en bedrijfsfeesten?
  Boekingen voor bruiloften en bedrijfsfeesten voor Trots worden verzorgd door Swinging.nl. Zij kennen de band goed en kennen alle ins and outs en kunnen hierdoor goed advies geven over de muziekkeuze en/of voorwaarden van een Trots optreden. Voor contact, ga naar: www.swinging.nl/trots of 010 – 281 86 33
 • Hoe verlopen boekingen voor openbare evenementen?
  Het is mogelijk een openbare boeking via Trots te laten lopen of via een boekingsbureau. Wil je Trots rechtstreeks benaderen stuur dan een mail naar info@trotsband.nl
 • Is het mogelijk een optie op Trots te nemen?
  Neem contact op met www.swinging.nl om een optie te nemen op een optreden.
 • Hoe worden de financiële zaken geregeld.
  Alle financiële zaken worden netjes door de medewerkers www.swinging.nl uitgelegd en afgehandeld.

Heb je toch nog vragen na het lezen van deze pagina? Neem dan contact op met Trots door een  mail te sturen naar info@trotsband.nl of via het contactformulier: